View Single Post
Stary 26-01-2017, 21:16   #5
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Zmiana radia 6000CD na Sony + dołożenie USB

Cytat:
Napisał Wojtrl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tu moje pierwsze pytanie czy złącze/kostka od 6000CD będzie pasowała?
Plug and Play.

Cytat:
Napisał Wojtrl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Drugie pytanie to czy już do radia Sony da radę dołożyć port USB? (dodam, że obecnie mam tyko AUX)
Da się, ale radio musi być w odpowiedniej wersji softu i musisz dołożyć moduł BT/USB i wiązkę BT jeśli jeszcze nie masz. Koszt modułu z USB to od ok. 150PLN z wtyczką BT (nie słuchaj kolegi wyżej, wystarczy dobrze poszukać) do tego mikrofon - jakieś 60PLN, a reszta to kwestia tego czy umiesz się posługiwać lutownicą, czytać schematy i czy musisz mieć oryginalne gniazdo USB czy satysfakcjonuje Cię recykling (gniazdo z kablem ori to dodatkowe 100PLN).

Plus - będziesz miał zestaw głośnomówiący w aucie, do tego BT streaming (będzie można odtwarzać muzykę z telefonu przez BT).

Cytat:
I jeszcze jakby się ktoś orientował czy to radio sony ma wyjście do subwoofera? (to takie późniejsze plany)
Nie ma. Znaczy są radia Sony Audiophile, ale tylko dedykowane do Mondeo/S-Max/Galaxy i działa tylko ze wzmacniaczem Fordowskim.

Z Soniaka do Forda nie ma ani wyjścia na suba, ani wyjścia liniowego.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem