View Single Post
Stary 27-01-2017, 10:55   #1076
Rob^
FCP member

Imię: Robert
Model: Ranger Limited
Silnik: 2.0 238KM Bi-Turbo
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: zakup rejestratora jazdy

@MaXyM ... mniej więcej wiem jak działa kompresja przy użyciu kodeków ... napisałem 2x faktycznie używając tzw "skrótu myślowego" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W praktyce jest tak że edytując filmy nakręcone tym samym urządzeniem w 30, 60 czy 120 fps wyraźnie widać degradację jakości pojedynczej klatki wraz ze wzrostem fps.
Myślę że jest to związane nie tylko z samym sposobem użycia kodeka ale z ograniczeniami mocy obliczeniowej tychże urządzeń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście ruchome obiekty nagrane z wyższym fps będą "ostrzejsze" co w praktyce w kamerach samochodowych kompensuje z nawiązką degradację jakości pojedynczej klatki.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Było niesamowite Mondeo i zadziorna Kuga ST-Line jest Fiesta EcoBoost 1 liter !!! i Fordowa wyprawówka
Rob^ jest offline   Odpowiedź z Cytatem