Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 27-01-2017, 18:09   #1606
Polarny
ford::professional

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał januszps Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(Opinia o najtańszym komponencie nie jest moja lecz kogoś kto w tym siedzi od podszewki w firmie to projektującej i w sumie nie spodziewałem się żadnego innego efektu na jej napisanie.)
Chodzi o radar? Jeżeli masz kogoś takiego, to mam prośbę - podpytaj co więcej potrafią radary inne, a także jak analizowana jest wiązka w momencie skrętu kierownicą, bo zmienia się ona.

Cytat:
Napisał januszps Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Być może odległość to 100-150 m i nie wiem jak to można dokładnie zmierzyć by być pewnym odległości jak przedmówcy (proszę o sugestie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Jedziesz za pojazdem i zmniejszasz prędkość tak, by dosyć wolno dojeżdżał do poprzedzającego pojazdu. I mierzysz odległość po słupkach vs moment, kiedy wskaże Ci, że wykrył pojazd. Możesz potem odpuszczać prędkość nieco w dół i górę by powtarzać sytuację.