Temat: [Focus 2008-2011] Dziwna praca silnika po rozgrzaniu .
View Single Post
Stary 27-01-2017, 23:37   #5
minciu
ford::advanced

Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008
Domyślnie Odp: Dziwna praca silnika po rozgrzaniu .

Skład mieszanki może być przez błąd czujnika IAT

Czujnik IAT to przepływomierz jak się nie mylę? Poruszaj wtyczka i zobacz czy zniknie. Zobacz też odczyty przeplywomierza i temperatury powietrza zasysanego czy sie zmieniają?

Jak co mam przepływomierz do odsprzedania sprawnyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiłem nowy w ciemno, bo nie mogłem nigdzie znaleźć wartości referencyjnych jego wskazań. Zmieniłem przepływkę, odczyty zostały te same i nic w się nie zmieniłoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak więc bankowo zbędna wymianaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://allegro.pl/show_item.php?item...ZiOWE0MWZlMQ==

Ten tutaj dokłądnie. Pierburg z tego linku to jest to samo co oryginał forda. Na obudowie nowego pierburga znaczek forda został tylko starty jakąś ręczną frezarkąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Częsty zabieg wielu firm, żeby nie zmieniać formy, albo zużyć stare półproduktyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tak wiem, nie ma to jak utopić 270zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Jeszcze jedna SUUUPER wiadomość

Masz Focusa po wypadku z wystrzeloną poduszką siedzenia kierowcy (prawdopodobnie masz zaślepke tylko) oraz masz wystrzelony napinacz pasów. Przypadkiem jak patrzysz się na swój zaczep od pasa kierowcy, to nie jest jakoś niżej niż u pasażera??

Ewentualnie wtyczka pod fotelem nie ma styku lub jest odpieta?

Cytat:
Napisał TomQ62 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przerwa w obwodzie poduszki bocznej (strona kierowcy).

--- Possible Causes --------

Drivers Side, Side Mount AirBag Circuit Open

-Suspect

Driver Side,Side AirBag circuit wiring

Driver Side,Side AirBag

AirBag module

===END RCM DTC B1994===

===RCM DTC B1877===
Kod: B1877 - Usterka obwodu ukladu cofania pasa bezpieczenstwa kierowcy

Moduł: Moduł układu SRS

Szczegóły kodów usterek

Usterka obwodu ukladu cofania pasa bezpieczenstwa kierowcy

Zbieraj też na nowy akumulator. Twój to trupGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał TomQ62 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
od: B1318 - Zbyt niskie n apięcie akumulatora.

Moduł: Moduł układu SRS

Szczegóły kodów usterek

Zbyt niskie napięcie akumulatora.

--- Possible Causes --------

- Battery Voltage below 9.6volts

-Suspect Battery state of charge Charging system
Bump: Istnieje szansa, że słaby akumulaotr powoduje któryś z tych błędów na liście

Ostatnio edytowane przez minciu ; 27-01-2017 o 23:44
minciu jest offline   Odpowiedź z Cytatem