Temat: [Mondeo 2000-2007] fordowski olej do wspomagania z eBay
View Single Post
Stary 28-01-2017, 10:52   #11
karloss
FCP member

Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: fordowski olej do wspomagania z eBay

Cytat:
Napisał Abback Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak dla mnie to kolega i może wlać tam wodę ... I masz rację, bo wolę być teoretykiem z doświadczeniem niż magikiem, który z za przeproszeniem gów** zrobi sportowe auto ....

Przerabiałem wiele razy jak i na sobie miałem okazję tego doświadczyć, że po przepłukaniu układu świeżym olejem po prostu na maglu puściły zimmeringi i do wymiany, a to już nie mały koszt się robi ... A puściły nie dla tego, że stare lub coś spartoliłem - po prostu stary olej był gęsty nie leciało, nowy rzadki no to przeleciało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do koloru kolego to jakbyś był bardziej ogarnięty to byś wiedział, że ów oleje mają różne parametry i temu ważne jest by zalać taki jaki był, bo przy zmianie koloru, a tym samym wartości może okazać się, że pompa zacznie wyć i ogólnie cały układ wspomagania będzie chodził gorzej niż przed wymianą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dużo napisałeś i o niczym. Jeżeli uważasz, że olej w butelce z napisem Ford zapewni cudowne właściwości smarne to Twój wybór.
Jeżeli potrafisz na podstawie przepalonego - czarnego oleju od wspomagania określić jego pierwotny kolor - to super.
Nie mam nic do dodania.
karloss jest offline   Odpowiedź z Cytatem