Cytat:
Wiem, że Ameryki nie odkryję ale oprócz tego co Juzek (mądrze) pisze polecam kupić spray do styków elektrycznych a następnie odpiąć i przeczyścić wszystkie wtyczki i przy okazji sprawdzić dolot powietrza czy nie łapie lewego powietrza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Wszystkie kostki sprawdzone i czyszczone. Wszystko się to dzieje ewidentnie po nagrzaniu do 90 stopni. Nie wiąże problemu z niestykaniem lecz z nagrzewaniem się jakiegoś elementu i oszukiwaniem komputera.
Tylko co reaguje na temperaturę niewłaściwie ?
Bump:
Cytat:
|
A szczególnie te dwa złącza przy prawym kielichu.... wszystko oczywiście przy odpiętym aku.
Zrób jeszcze smoke test - ściągnij airbox, zabezpiecz wlot do przepustnicy gumową rękawiczką. Odepnij jeden z wężyków podciśnienia wchodzący w kolektor ssący i podeślij tam inny wąż. Przez ten wąż wdmuc*** dym (papierosowy wystarczy) i obserwuj czy gdzieś w silniku się nie ulatnia.
Tapnięte z Szajsunga MkIV
|
Tam są trzy złącza. Wszystkie czyściłem - mimo, że nie było oznak zabrudzenia.
Z tym dymem to mogę spróbować, ale testowałem szczelność samostartem i obroty ani lekko nie wzrosły.