View Single Post
Stary 30-01-2017, 15:21   #33
obee
ford::beginner

Model: FOCUS
Silnik: 1.0
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Unieruchomiona skrzynia biegów po wymianie silnika

Cytat:
Napisał maciaba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Amen.

Pytanie było inne, jak można nie zauważyć, że silnik zaczyna się gotować? Od momentu "zagotowania" do zatarcia jeszcze trochę czasu na reakcję jest.
Wcale nie tak dużo, tym bardziej że tego naprawdę nie było słychać - dopiero gdy komunikat wyskoczył to coś się pojawiło, jechałem na autostradzie więc zatrzymanie się też było problematyczne.

Moja wina w tym wszystkim była taka, że trochę źle zachowałem się w stosunku do braku płynu chłodzącego - te auta mają to do siebie że płyn po prostu się ulatnia. Miałem akurat płyn więc go rozmieszałem i wlałem ponownie - sądziłem że to rozwiąże problem, przynajmniej do wizyty w ASO. I sobie jechałem dalej - 3 km od ASO znów silnik się zagrzał.

Nie wiem za którym zagrzaniem elementy silnika zostały uszkodzone, może było w tym wszystkim trochę mojej winy, ale nikt nie jest nieomylny. Tak jak wspomniałem - źle zinterpretowałem symptomy awarii.
obee jest offline   Odpowiedź z Cytatem