Cześć,
Posiadam Focusa 1999, benzyna 1,8 (w gazie)
Zastanawiam się nad sensem inwestowania w samochód ponieważ zbliża się termin wymiany rozrządu, do tego tylne zawieszenie jest w kiepskim stanie (mechanik stwierdził, że jest mocno zardzewiałe i albo zrobić konserwację i w ciągu 2 lat pozbyć się auta, albo zrobić wymianę części jeśli auto ma służyć dłużej) + pojawiło się kilka ognisk rdzy oraz zarysowane drzwi (dzięki uprzejmości sąsiadów z bloku).
Auto posiadam od 3 lat, 210 000 przebiegu na dzień dzisiejszy (o ile nie kręcony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), zamontowałem gaz, wymieniłem ostatnio kilka części w przednim zawieszeniu (około 1000 zł z robocizną) + akumulator. Ogólnie jestem zadowolony (na tyle na ile można być zadowolonym z samochodu w tym wieku) bo nigdy mnie nie zawiodło.
Pytanie czy warto inwestować w ten samochód bo podejrzewam, że wymiana rozrządu, zrobienie tylnego zawieszenia + prace blacharskie to wydatek pewnie rzędu 2500 zł - zgadza się?
Jakie jest Wasze zdanie?
Dzięki za opinie!