View Single Post
Stary 31-01-2017, 18:43   #172
Lexsensei
ford::average

Imię: Prawoimotoryzacja
Model: Focus 2 FL
Silnik: 1.6 16v 100 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ecoboost 1,6 150KM awaria (awarie) silnika

Cytat:
Napisał jarekfxsilver Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
obecnie VAG robi zrąbane silniki, zarazem 2.0 tdi jak i 1.4 tsi :-) jak parę lat tamu kupiłem swojego bravo II 1.4 T-jet 150 koni, pełna wersja sport, to po zaprowadzeniu go do swojego mechanika (serwis klimy, oleje, wymiana łączników stabilizatora) powiedział że całe szczęście że nie kupiłem 1.4 tsi z VAG-a, mówił że już parę tych silników robił i popelina jak cholera, później z ciekawości zacząłem zgłebiać temat w necie i fakt wystarczy wpisać VW 1.4 tsi awaryjność (VAG miota się z tym silnikiem jak może żeby z tego wybrnąć). Na temat awaryjności T-jet i Ecoboost nic w sumie się nie znajdzie. Po fiaciku zamierzam dalej zostać przy włoskim aucie (giulietta) lub wrócić do focusa właśnie z silnikiem Ecoboost. Piszecie że z 1.6 ma 150 koni, ja mam 1.4 i 150 koni (seryjnie, dołożę mu jeszcze 30koni - tyle jest bezpiecze, jest trochę osób co mają te silniczki tak podkręcone i latają już po parę dyszek - wiedza z bravoklub), mam 120tyś. km. nalatane, silniczek chodzi cichutko, zero dziwnych dźwięków, tylko cyka. I tu brednie o autach na ,,F" można wsadzić sobie w buty, ja miałem FF1, tak super się spisywał że kupiłem FF2 (jest żony), sam mam Fiata i co i dalej zostanę przy włoskiej bryczce lub Fordzie (to się okaże jak już będę zmieniał i stanę przed faktem zakupu:-)
Co za bzdury na temat TSI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Owszem, na początku padały tłoki w 1.4 160 TSI, ale problemem był tak naprawdę ****ie rozrząd. Od 2010 roku max 2011 roku problemu już nie ma.
Piszesz o Fiacie, w którym faktyczni silnik jest ok, ale co z tego, skoro sypią się skrzynie biegów i wiele innych rzeczy.

Giulietta to już kompletna porażka jakościowa. Polecam wątek na forum alfaholicy. Usterki po 10 tyś km. Niezłe kabaret Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.