View Single Post
Stary 01-02-2017, 11:50   #1
wafel2908
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 20 tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie Rozwalone koło pasowe wału korbowego,przestroga dla inyych

Witam kolegów,dla przestrogi opowiem Wam moją historię z CHIŃSKIM oryginalnym kołem pasowym.Do tej pory latałem na używanych oryginalnych kołach bo jak to zwykle bywa 80 zł to nie 300 więc zakładałem używane i jeździłem po 12 tysGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..Postanowiłem w końcu że zainwestuje w nowe,więc na alledrogo wyszukałem takie oto koło:http://allegro.pl/kolo-pasowe-walu-f...589467319.html. Oczywiście znów głupia oszczędność ,ale 150 to nie 300,głupi ja:mo:.Koło przyszło, założyłem , pięknie się jeździ całe 2 tys km,aż tu nagle staje sobie pod domkiem i oczom mym ukazuje się piękna stróżka oleju,więc od razu maska w górę i co widzę?cały pasek wszystko zachlapane ,no to myk na kanał szybkie oględziny i co się okazało?Że zakupione owe koło rozleciało się tak, że wycięło dziurę w obudowie rozrządu i narobiło niezłego bałaganu.Normalne koła zrobione są tak że się po prostu rozwulkanizowują i dzwonią sobie,a w tym była z tyłu zwykła blacha jak od konserw ,która się wygięła i pięknie wycięła osłonę rozrządu.Reklamację Pan uznał ,zdziwiony był że takie coś się stało,reklamacja trwała 5 dni i kasa na koncie z powrotem więc chociaż tu nie było problemu.Jak już się wziąłem za na prawe to zajrzałem tez do rolki od alternatora ,i tam wielkie zdziwienie była rolka INNA O takim nr INA F-237481 która miała średnicę zew 59 cm:smash:.Ktoś coś założył ale nie do końca wiedział co miało tam być,koła leciały mi co 12 tys.Teraz założone koło dayco i rolka INA535007401 która ma odpowiednie wymiary,mam nadzieję że będzie teraz spokój z kołami.Także Koledzy i Koleżanki na moim przykładzie nie oszczędzajcie na tym,bo nie warto,i sprawdzajcie rolki alternatora,bo u mnie na 90 % to było przyczyną rozpadania się kół pasowych.Wrzucam zdjęcia rozwalonego koła

Jeżeli nie właściwy dział to proszę Admina o przeniesienie.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg koło 1.jpg (95.7 KB, 102 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg koło2.jpg (95.6 KB, 96 wyświetleń)
wafel2908 jest offline   Odpowiedź z Cytatem