Odp: Wady wieku dziecięcego.
Może teraz czas na kilka moich obserwacji. Ogólnie jestem rozczarowany jak bardzo plastikowy jest ten model. Dużo niżej zawieszony słabsze sprężyny samochód bardziej siedzi gdy załadowany niż poprzedni model. Samo prowadzenie auta też dużo gorsze bardziej myszkuje po drodze przy wietrznej pogodzie.
Jeździłem mk4 z 2008 1.8Gold i 2012 2.0 Ghia i teraz mam najświeższe z grudnia 2016 mk5 2.0Tdci Titanium
Nowy model jest ciaśniejszy i w kabinie oraz dużo mniejszy w bagażniku, wycieraczki stukają gdy się chowają , czujnik reaguje jak chce .
Okna albo całe drzwi hałasują przy różnych prędkościach w zależności jak zawieje wiatr.
Serwis regulował już drzwi jest troszkę lepiej i zaczyna hałasować dopiero od 195km/h - Wcześniej bywał hałas i przy 140 i przy 170 .
Osłony pod podłogą kierowcą mają otwory chyba do zbierania śniegu- mi ta osłona już się zerwała i wisi luźno pod samochodem .
Brak czujnika ilości płynu spryskiwacza w dzisiejszych czasach jest lekkim nieporozumieniem gdy pędząc autostradą odkrywasz że nic nie widzisz bo płynu zabrakło.
Silnik pracuje moim zdaniem o klasę gorzej niż ten poprzedni zapożyczony z PSA
Klimatronik - brak słów działa jak chce i kiedy chce raz grzeje raz chłodzi i nie dogrzewa nóg.
Na plus trzeba pochwalić światła LED no i skrzynię Powershift.
|