View Single Post
Stary 01-02-2017, 16:04   #979
PiotrHF

Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Witam serdecznie, z Fordami związany jestem od wielu lat, aktualnie użytkuję Fiestę 2007r. Obecnie poszukuję pojazdu do własnych potrzeb turystyczno rodzinnych z możliwością holowania przyczepy z autem bądź łodzi. Wpadło mi w oko takie auto: https://www.otomoto.pl/oferta/ford-t...-ID6yH9c1.html
W związku z tym mam prośbę o jego ocenę. Jeździłem tym Fordem, mechanicznie bez uwag. Jest książka serwisowa potwierdzająca przebieg. Nadwozie- widoczne sporo rudego na dole i trochę u góry, ale dziur nie znalazłem. Środek miejscami poniszczony przez montaż specjalnego wyposażenia.
Zastanawia mnie po pierwsze moc silnika, bo na oględziny podjechałem Transitem 2.2 130KM, który miał znacznie lepszą dynamikę od prezentowanego egzemplarza mimo mniejszej pojemności, czy może być tak znaczna różnica wynikająca z generacji silnika czy raczej coś z nim jest nie do końca w porządku. Jak z awaryjnością tej jednostki, planuję długie wyjazdy po Europie i gdzie się da. Przy tym przebiegu mógłby sporo przejechać, czy się mylę?
Drugą sprawą jest masa przyczepy, którą może ciągnąć w dowodzie ma 1100kg, ale nie ma haka, czy po zamontowaniu jest możliwa zmiana dopuszczalnej masy przyczepy? Ile taki Transit może ciągnąć? Gdzie można się tego dowiedzieć?
Można ustalić czy ten pojazd ma klimatyzację tylko z przodu, czy w całości? Jakie są koszty montażu ogrzewania postojowego, bo mimo wpisu w ogłoszeniu nie znalazłem panelu sterującego czyli raczej nie ma. Będę wdzięczny za pomoc i wszelkie uwagi. Vin WFOHXXTTFH5P81790

Pozdrawiam, być może przyszły fan Transita Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem