Cześć, mam pytanie o możliwość dołożenia modułu BT i mikrofonu do poliftowego S-Max'a, tak by dało się sparować telefon i odtwarzać z niego muzykę oraz korzystać jak z zestawu głośnomówiącego.
Czy ktoś ćwiczył taką modyfikację i mógłby podzielić się doświadczeniem?
Widzę, że można znaleźć dla S-maxa:
- kable (do podłączenia mikrofonu oraz modułu BT), np
takie
- moduł BT FoMoCo (choć trzeba wiedzieć jaki będzie kompatybilny z danym modelem radia, bo są podobno takie ze stałym pinem, jak i zmienianym co jakiś czas)
- mikrofon podłączany do kabli (osobna sprawa to którędy pociągnąć kabel i dokąd, by mikrofon dobrze łapał głos zza kierownicy a nie szumy i pasażerów, i jakoś to wyglądało) np
taki
Mam jednak wątpliwość, czy dla egzemplarza, w którym fabrycznie nie było radia zintegrowanego z modułem BT, to będzie działało.
Nie ukrywam, że bardziej zależałoby mi na podłączeniu telefonu jako źródła muzyki (wyjazdy z dziećmi), ale zestaw głośnomówiący to też przydatna opcja, więc idealnie byłoby mieć 2 rzeczy na raz. A niestety Parrot lub inna Nokia na BT załatwia tylko to drugie.
Z góry dziękuję za odzew. Ułatwi mi to poszukiwania S-maxa dla siebie. Chciałbym wybrać taki egzemplarz, przy którym nie skażę się sam na żmudną dłubaninę bez gwarancji sukcesu.