Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 02-02-2017, 12:04   #3740
cz_ort
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie dołożenie BT w S-MAX 2011 - radio SONY

Cześć, mam pytanie o możliwość dołożenia modułu BT i mikrofonu do poliftowego S-Max'a, tak by dało się sparować telefon i odtwarzać z niego muzykę oraz korzystać jak z zestawu głośnomówiącego.
Czy ktoś ćwiczył taką modyfikację i mógłby podzielić się doświadczeniem?

Widzę, że można znaleźć dla S-maxa:
- kable (do podłączenia mikrofonu oraz modułu BT), np takie
- moduł BT FoMoCo (choć trzeba wiedzieć jaki będzie kompatybilny z danym modelem radia, bo są podobno takie ze stałym pinem, jak i zmienianym co jakiś czas)
- mikrofon podłączany do kabli (osobna sprawa to którędy pociągnąć kabel i dokąd, by mikrofon dobrze łapał głos zza kierownicy a nie szumy i pasażerów, i jakoś to wyglądało) np taki
Mam jednak wątpliwość, czy dla egzemplarza, w którym fabrycznie nie było radia zintegrowanego z modułem BT, to będzie działało.

Nie ukrywam, że bardziej zależałoby mi na podłączeniu telefonu jako źródła muzyki (wyjazdy z dziećmi), ale zestaw głośnomówiący to też przydatna opcja, więc idealnie byłoby mieć 2 rzeczy na raz. A niestety Parrot lub inna Nokia na BT załatwia tylko to drugie.

Z góry dziękuję za odzew. Ułatwi mi to poszukiwania S-maxa dla siebie. Chciałbym wybrać taki egzemplarz, przy którym nie skażę się sam na żmudną dłubaninę bez gwarancji sukcesu.

Ostatnio edytowane przez cz_ort ; 02-02-2017 o 15:33
cz_ort jest offline   Odpowiedź z Cytatem