View Single Post
Stary 02-02-2017, 20:19   #8
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Szkoda komunikacyjna

Cytat:
Napisał Bladerx23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pani otwierając drzwi przywaliła mi w zderzak
A nie było tak od razu?!
Cytat:
Napisał Bladerx23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po kilku pismach do ubezpieczyciela i dowołaniach pozostaje mi tylko mi chyba złożenie sprawy do sądu.
Niezupełnie. Kolego masz notatkę policji, policjantów jako świadków (co prawda nie samego zdarzenia, ale potwierdzą uszkdzenie zderzaka drzwiami), idziesz więc na komendę i zgłaszasz zniszczenie mienia. Koszt lakierowania zderzaka w solidnym warsztacie, to około 500 zł. Tak więc mamy do czynienia z przestępstwem nieumyślnym, ale jako poszkodowany masz prawo domagać się naprawienia szkody. I tu następuje ciekawy wątek. Policjant prowadzący taka sprawę będzie musiał wezwać panią na rozmowę, przesłuchać i poinformować, że poszkodowany złożył wniosek o ściganie i domaga się rekompensaty w kwocie.... Jak sądzisz kolego, co zrobi pani z mercedesa? Ja obstawiam, że potweirdzi ubezpieczycielowi udział w zdarzeniu i przyzna się do winy, bo będzie chciała uniknąć kilku mało przyjemnych wizyt w sądzie (tym samym jej ubezpieczyciel będzie musiał wypłacić odszkodowanie), albo też poprosi policjanta o umożliwienie kontaku z poszkodowanym i zrekompensowanie zaistniałej szkody "odręcznie" w zamian za wycofanie zgłoszenia, bo będzie chciała uniknać kilku mało przyjemnych...
Powodzenia.

Ostatnio edytowane przez hak64 ; 02-02-2017 o 20:22
hak64 jest offline   Odpowiedź z Cytatem