View Single Post
Stary 03-02-2017, 09:56   #984
PiotrHF

Smile Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Wielkie podziękowanie za Twój wpis. Cały czas drapię się po głowie, bo na podłużnicach widać rdzawe naloty ale bez perforacji i śladów wcześniejszych napraw. Na podłodze nie widziałem nic niepokojącego. Staram się być realistą i zdaję sobie sprawę, że za taką cenę 12 letni bus nie będzie w stanie kolekcjonerskim. Drzwi nie zauważyłem, ale lakierowany był przedni prawy błotnik i reflektor ma wyłamany zaczep. Z wad dochodzą jeszcze plastikowe szyby, gdzie przednia jest już mocno porysowana.
Czy ta pompa rotacyjna VP30 to źle czy dobrze? Jak z awaryjnością i serwisem takiego silnika?
Dla mnie ważna sprawa to masa przyczepy która może ciągnąć. Ma wpisane 1100kg z hamulcem, a ja potrzebuję nieco ponad dwie tony czy to można zmienić?
Zastanawiam się za ile można znaleźć kombi na 8-9 osób z klimą i ogrzewaniem postojowym, z podwyższonym dachem i przednim napędem w takim stanie, że można nim będzie jeszcze trochę pojeździć przy starannym traktowaniu.
Co do FWD masz całkowitą rację ten nowszy Transit, którego miałem wypożyczonego na weekend lepiej się prowadził i przyspieszał niż moje służbowe Bravo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem