Odp: Mondeo MKV 2.0 - Prins DLM
Twierdzą, że inna waga pojazdów przy Galaxy i Mondeo, inny silnik przez co calkiem inne mapy trzeba wgrać i takie tam. Jakoś mnie nie przekonał gostek. Na pytanie czemu na liście nie ma 1,6 i 2,0 które są w s-max i galaxy zasugerował że może powodem jest to że nie mają zapasówki a instalacja jest tak wymierzona żeby koło zapasowe zastąpić zbiornikiem na gaz. Twierdził, że nie tylko Print robi z bezpośrednim wtryskiem w fazie ciepłej ale akurat do s-max i galaxy nic na razie nie ma i pozostaje tylko opcja z dotryskiem. Zaproponowano mi cenę 5300 zł za instalację Lanki Reno Omegas + 150 zł za zbiornik cylindryczny do 100L + 100 za montaż zaworu tankowania pod klapka. Ewentualnie przeróbki (wyciecie) klimy w trzecim rzędzie ale to akurat mnie nie interesowało bo ja wolę wyjąć fotel jeden lub oba z trzeciego rzędu i tam upłynąć zbiornik lub dwa.
Nie będę podawał który konkretnie to gazownik bo to raczej chyba nie ma znaczenia.
Martwi mnie co innego: mianowicie to że silniki EB już są trochę na rynku i marzy mi się Galaxy po lifcie powyżej 2010r. lub S-max a mimo kilku lat nie ma do żadnego instalacji.
Ostatnio edytowane przez SeboZakret ; 04-02-2017 o 00:24
|