Cytat:
|
A jeszcze wrócę do awarii mojego silnika powiem wam, że ja naprawdę nie jeździłem z tym transitem tak jak z autem wyścigowym co to niektórzy sugerują bo że lecisz na pusto autem autostradą z prędkościami 120, 130, 140 km/h to nie są to jakieś prędkości zabójcze jeżeli natomiast takie prędkości mają być zabójcze dla tego silnika to Ford powinien to od samego początku opisać w instrukcji pojazdu lub założyć limiter na 110km/h którego by nie można ściągnąć.
Następnie jeżeli czytam na forum że mają ludzie dziurę w tłoku przy 25, 50, 70. 80(ja) i więcej tzn. że jest coś nie tak z tymi silnikami, jeżeli czytam opinie użytkowników Citroena że tam ten sam silnik też ma takie problemy to co to znaczy???
Rzeczoznawca który był wysłany w ramach gwarancji Ford 12 do oględzin mojego silnika mówi że jedzie na oględziny następnych 3 transitów które stoją w innych serwisach z dziurą w tłoku to co myślicie o tym?
Chyba komentować tego nie muszę.
|
Tak czytam i czytam i zastanawiam się kiedy Nam padnie silnik (chyba ze 12.2015, poprawili te silniki 2.2 155KM) W ciągu roku, przejechaliśmy 50.000km teraz pojedzie na pierwszy przegląd, z racji tego iż nie lubimy długich wymian oleju sami wymieniliśmy po 25.000. Ostatnio wyskoczył nam błąd filtra paliwa zatkany, wymieniłem sobie sam, bo co jechać z tym do serwisu.
Sam jestem ciekaw, bo na pierwszym przeglądzie zostanie im przedstawiona lista poprawek jakie mają zrobić min.
- niedziałający pilot od webasta
- Czy u Was w transicie też przy 130-140 chce wyrwać kierownicę ?
- Rdzewiejąca skrzynia ładunkowa 5.2m paka premium
- wypadające uszczelki dolne drzwi
- standardowo w każdym transicie wycieraczki nie zbierają całą swoją szerokością i jeszcze dziwnie pierdzą
- Kamera cofania zamontowana tak, że cofając pod dyszel, jesteśmy w dyszlu a ona go nie widzi
- Błąd na komputerze, jak się otworzy drzwi, to na zegarach widać jakby cały czas były otwarte.
- Skrzynia biegów, zgrzyta przy zapinaniu 3 5 różnie zależy jak się jej chce.
A w ogóle to nie podoba mi się jedno. Transit jak się go odpali na zimnie, trzęsie się jak Ursus C-330. Stał dwa dni na mrozie, to skrzynia na każdym biegu tak zgrzytała, że aż ciężko wchodziły biegi.
Dla mnie prędkość 120, 130, 140 jest normalną prędkością dla auta dostawczego, nie róbmy, żeby to jeździło 110 bo bez przesady. Sam ciągnę przyczepę z prędkością 120km/h
Stary transit 2002r, zapiernicza nam prędkościami +/- 140km/h i problemów nie było. Przebieg 496.000