Cytat:
|
To co robi teraz Ford (inne marki zresztą też) to jest jakiś sabotaż normalnie.
|
Wiesz powiem Ci tak wydałem kupę kasy na tego wymarzonego i jedynego w swoim rodzaju transita który był robiony i zamówiony tylko dla mnie z takim wyposażeniem i po dwóch latach mogę podsumować że mimo wszystko jest to nadal bardzo dobre auto dostawcze.
Jakość wykonania, wygłuszenia oraz ochrona antykorozyjna jest wzorowa i uważam że może być wzorcowa dla innych marek.
Tylko że wielu powie bo ale zaraz przecież silniki 2.2 to badziew... i trudno się z tym nie zgodzić. Boli mnie to bardzo bo miałem 3 transity wcześniej które użytkowałem identycznie jak ten nowy model które nie były oszczędzane, które robiły dużo większe przebiegi niż tym nowym i które ciągały przyczepę 3.5 tony, które rdzewiały i co roku musiałem robić zaprawki lakiernicze, które nie były tak komfortowe, które nie były tak wyciszone nie miały tak bogatego wyposażenia ale w żadnym nie miałem dziury w tłoku.
I to trochę boli. Na szczęście Ford dał klientom coś takiego jak Gwarancja 12 która obowiązuje do następnego przeglądu i do 200 tyś i tylko dzięki temu będę miał nowy silnik.
I trzeba podkreślić że inne marki aut dostawczych takiej gwarancji nie dają jak się skończy fabryczna gwarancja.
Co nie zmienia faktu że nie smak pozostaje duży. I długo się będzie odbijać czkawką w Fordzie.