Cześć,
Podobny wątek istnieje z tym że w dziale S-MAX natomiast ja chciałbym rozpocząć go w dziale Mondeo ponieważ sprawa właśnie dotyczy tego modelu. Zacząłem się bardzo poważnie zastanawiać nad dołożeniem tego wyposażenia. Nie jest to dla mnie wyłącznie bajer który chciałbym mieć bo mam taki kaprys. O ile są rzeczy które uważam za zbędne o tyle system BLIS gdy dużo jeździmy, zwłaszcza po autostradach, bardzo się przydaje. Wystarczy sekunda i można naprawdę narobić sobie kuku. A przy okazji komuś też. Ok, mondeo ma fajne duże lusterka ale nie wiem czy tylko u mnie ten problem występuje czy ten typ tak ma, jak tylko pada, bardzo szybko się brudzą, tworzą się plamy przez które nic nie widać. Dodatkowo w deszczu również bardzo szybko robią się mokre a ogrzewanie często nie daje rady. Teraz do rzeczy. Czy jest osoba która dokładała ten system u siebie i mogła by się pochwalić? Zastanawiam się co potrzebuję a co mogę już mieć.
- Radary pod tylny zderzak - muszę dokupić
- Wiązka tylnego zderzaka - właśnie, jak ją najprościej sprawdzić czy mam pod BLIS-a czy nie. Co prawda mam fabryczne czujniki parkowania ale wiem że to o niczym nie świadczy i wiązki wcale mieć nie muszę. Jeżeli okazało by się (najbardziej prawdopodobny scenariusz) że nie mam takiej wiązki to od jakiego momentu należało by ją wymienić?
- Sterownik systemu BLIS - rozumiem że to są te moduły drzwiowe? Jeżeli tak to jaka jest szansa że mój moduł który posiadam obsłuży BLIS-a? Mam lusterka z kierunkowskazami, ogrzewaniem, elektrycznym sterowaniem, elektrycznym składaniem, lampkami oświetlającymi podłoże.
- odpowiednie lusterka z diodami - muszę dokupić.
To chyba na tyle. Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałem. Zatem czekam na Wasze doświadczenia w temacie. Jeżeli podejmę się wyzwania to obiecuję zrobić jakiś foto poradnik na przyszłość
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..