View Single Post
Stary 07-02-2017, 17:53   #21
MaatKrk
ford::amateur

Imię: Mateusz
Model: S-MAX
Silnik: diesel
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Fotelik - 9-18kg Isofix oraz pasy

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam BeSafe Izi Kid X3 (9 - 1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i Axkid Duofix (9 - 25).
BeSafea kupiłem dawno. Axkida w lutym i na bank płaciłem za niego w osiemgwazdek.pl okolice 1500 zeta.

Axkida można zamontować na kilka sposobów:
• tyłem Isofix 9-18kg
• tyłem pasy 9-25kg
• przodem pasy, dziecko zapięte pasami fotelika, 9-18kg
• przodem pasy, dziecko zapięte pasem samochodu, 15-25kg (sprzedawca nie polecał tego trybu)

Fotelik jest świetny, nic w nim nie koleboce, nie puka. Diablo stabilny. Montaż tyłem na pasy zabiera dużo czasu. Żony nie wytrenujesz:/ Na Isofix moment.
Pasażer mojego Axkida ma 4,5 roku. Waga utrzymuje mu się na 10. centylu a wzrost na 90. Teraz 16kg i 114cm. Mieści się tyłem idealnie. Fotelik ma limit na jazdę tyłem do 125cm wzrostu. Jeśli dalej będzie tak samo wysoką szkapą to do szóstego roku życia spokojnie pojeździ.

Fotelik jest jakościowo świetny. Na macando to najlepszy jaki widziałem.

Jeśli chodzi o Besafea to jest taki se. Ma bajer w postaci regulacji kąta pochylenia w trakcie jazdy ale ogólnie fotelik jest jakiś taki wielki. Zamontowany jest na, na stałe do niego przytwierdzonej, podstawie. Bez dziecka koleboce się na boki i hałasuje. Z drugiej strony to, że jest na podstawie jest fajne dla małego dziecka. Siedzi w nim dobre 15cm wyżej niż w foteliku, który jest bezpośrednio na kanapie/fotelu. W nim jeździ pasażerka dwa lata młodsza niż pasażer Axkida. Dostała go w spadku. W sumie jako przesiadka po zerówce to lepsza opcja chyba jest.

Innych na tył nie miałem. Axkid wymiata.

Ważne info na temat RWFów jest takie, że jeżeli zamontujesz je w A4 za pasażerem to kierowca będzie miał ograniczoną widoczność przez prawe ramię. W S-Maxie problem jest nieduży. Dziadek czasem jeździ i zawsze narzeka. Ja mam 180cm wzrostu i w S-Maxie montuję foteliki za fotelem kierowcy i na środku. Za karę nawet jestem w stanie pojechać w C4 z fotelikiem za kierowcą ale nie dłużej niż 1h.
Latar, a na którym miejscu masz zapiętego axkida? Bo mi sprzedawca polecal miejsce za siedzeniem pasażera ale tam pod nogami jest Pułka. Wypełniłeś ja czymś żeby podpórką nie wpadła do środka podczas naciągania pasów?
Ja wolałbym zamontować fotelik na środkowym miejscu, ale wtedy nie za bardzo jest zapiąć te sciagajace paski. Jak rozwiązałeś te problemy?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
MaatKrk jest offline   Odpowiedź z Cytatem