Cytat:
Kolego, możesz podać link ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
A więc wstawiłem wzmacniacz antenowy :
http://allegro.pl/mocny-wzmacniacz-a...rs_rule_id=201
I to działa !!! odbiór jak na 6000CD .Chyba dzięki technologii SMD i nie ma zakłóceń (przynajmniej u mnie) Na poprzednich zakłócenia były duże. Zaczynam walczyć z resztą.
Powodzenia
Więc uzupełnię :
Jeżdżę na działkę w okolice Sannik - ok. 82 km od Warszawy.
Na CD6000 Trójka (98, działała poprawnie .Jedynie w Sochaczewie (w centrum) był "dołek interferencyjny" dalej ok.
Nie testowałem w tym miejscu bo remontują coś i jeżdżę obwodnicą.
Po wstawieniu stacji bez wzmacniacza - kiepsko odbiór kończył się za Ożarowem .
Kupiłem jakiś wzmacniacz na Wolumenie w obudowie plastikowej i (żekomo 15 - DB) - trochę lepiej ale silnie wzmacniał zakłócenia i odbiór też trochę za Ożarów.
Na działce Trójka ledwo przez zakłócenia słyszalna.
Przypomniałem sobie że od jakiś 3 lat mam w przyczepie kempingowej wzmacniacz do radia.
Jedyne co o nim wiem to kosztował w markecie ok 13 zł. i był w obudowie okrągłej metalowej - zero parametrów.
Wstawiłem nie powiem jeszcze trochę lepiej - niestety nadal niezadowalająco .
Zakłócenia Trójka na działce słyszalna ale słabo.
Znalazłem na Allegro wzmacniacz (link powyżej) 25 DB technologia SMD - 25 zł + kurier nie majątek , kupiłem.
Wstawiłem i pełen sukces !!!
Trójka beż zająknięcia przez całą drogę i na działce bez problemu .
Stereo łapie i (co było nie do przy poprzednich wzmacniaczach).
Co do zakłóceń :
trochę bawiłem się (na działce) w badanie WiFi i ogólnie w badanie przestrzeni elektro magnetycznej w tamtej okolicy.
Kupiłem sobie do laptopa tuner TV ale z taką głowicą FM że można zrobić coś w rodzaju analizatora widma.
(kiedyś bawiłem się profesjonalnym analizatorem - bajeczne urządzenie)
Ale do rzeczy.
jest tam kilka częstotliwości (w zakresie radiowym FM - prawdopodobnie jakieś harmoniczne ) do których radio się dostraja i :
na poprzednich wzmacniaczach - silne trzaski na ostatnim o dziwo drobne.
Co to za sygnały ???? może wojsko .
Reasumując stacja multimedialna (na FM) działa po prostu normalnie
I aktualny link
http://allegro.pl/mocny-wzmacniacz-a...rs_rule_id=201
Powodzenia