View Single Post
Stary 11-02-2017, 11:48   #56
matt190
ford::amateur

Model: Ford C Max
Silnik: 1800
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Brak mocy przyczyny ?

Cytat:
Napisał jan b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Mam przedziwny problem i nurtuje mnie bardzo. Rano odpalam samochód i jedzie normalnie rusza bez problemu, silnik zimny oczywiści. Później troszkę pojeżdżę po mieście w korkach silnik ciepły i zaczyna się problem z ruszaniem. Daje gazu obrotu rosną i ruszam i nagle spadają a samochód jedzie wtedy trochę mułowato. Nie wiem czego to problem i proszę o jakieś wyjaśnienia.
Witam mam podobny problem z 1.8 tdci, zdarza się że z rana w ogóle nie chce odpalić auto a jak już odpali to puki silnik jest zimny wszystko jest ok, cyrki zaczynają się dopiero jak auto nabierze temperatury. Do 2000obr auto w ogóle się nie wkręca dopiero coś tam powyżej 2000obr zaczyna jechać. Po przekręceniu zapłonu problem znika ale na jakiś czas tylko. Po podpięciu pod komputer wyskakuje błąd P0489 - Niskie napięcie w obwodzie sterującym recyrkulacją spalin "A". tyle że raz tylko taki błąd wyskoczył a tak to czysto cały czas. Czy może być to EGR ? wiem że jest zaślepiony więc mało możliwe żeby mógł się zabrudzić ?
matt190 jest offline   Odpowiedź z Cytatem