View Single Post
Stary 12-02-2017, 12:09   #32
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Fotelik - 9-18kg Isofix oraz pasy

Cytat:
Napisał lobuz123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupił na allegro za 200 zł fotelik przodem do kierunku jazdy..
Jak kupisz fotelik tyłem do kierunku jazdy i ktoś ci wjedzie w tył , nie daj Boże coś się stanie w szyję dziecku to będziesz sobie pluł , że nie kupiłeś odwrotnie. Nie ma reguły i każdy chwali swoje.
Co do ceny to , powtarzam nie daj Boże , w coś uderzysz przy większej prędkości to żaden fotelik nie pomoże.
Po kupnie droższego będziesz na pewno spokojniejszy - tak to działa.
Warto zwrócić uwagę na mocowanie itd , łatwość wpinania , do tego isofix jest moim zdaniem dobrym rozwiązaniem , co za tym idzie cena jest wyższa.
To ile jaki fotelik ma gwiazdek to tylko teoretyka. W praktyce każdy wypadek jest inny i można mieć pecha lub szczęście.
Wiecie ile tych dziwnych gwiazdek miała w piątek a8 na śląsku ? I co z tego jak przy powolnej jeździe połamało kierowce. Miał pecha.

Jaki ja mam fotelik to nawet nie próbuję pisać bo zaraz zacznie się głupia dyskusja. A mam zwykły i już. Brat mi dał więc po co kupować i cudować? Jedyny minus to mocowanie na pasy , wiadomo że isofix bardziej stabilny.

A ten twój kolega wyłączy przednią poduszkę jak dostanie mandat , albo , odpukać , jak poduszka zrobi swoje. Narazie najwidoczniej udaje cwaniaka.
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem