Witajcie,
za radą
czeslaw555 udzieloną w
tym temacie zakładam nowy.
Przymierzam się do zakupu Mondeo MK4 i oglądałem dziś ten egzemplarz:
VIN: WF0GXXGBBGBP29768
link:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-m...-ID6yF1jw.html
Oględziny wypadły pomyślnie.
Wcześniej kilka dni odrabiałem pracę domową czytając wątki na tym forum i na forum Mondeo oraz zalecenia użytkowników dot. sprawdzania auta ( w tym linki przesłane przez Czesława - świetny materiał chłopie!) analizując jednocześnie wszelkie objawy usterek jakie miałem dotychczas w Foce (w ciągu 4 lat wymieniłem cale zawieszenie, hamulce i naprawiłem pompę podciśnienia)
Szczeliny są równe, drzwi otwierają się lekko, brak śladów napraw blacharskich, sprzęgło działa dobrze (bierze nisko), silnik nie dymi, nie drży przy odpalaniu i gaszeniu, auto przyspiesza i hamuje, skręca, zawieszenie nie stuka, wnętrze nie wygląda na zużyte.
Wziąłem VIN i zdekodowałem go etisem i choć nie wszystkie informacje rozumiem, opis wyposażenia się mniej więcej zgadza.
Generalnie - chciałbym kupić to auto i kontynuować moją przygodę z Fordem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W związku z powyższym chciałbym zapytać czy ktoś z Was może mi podać jakiekolwiek dodatkowe informacje na temat tego egzemplarza, które powinienem znać przed zakupem aby nie wpaść na ew. minę?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.