View Single Post
Stary 12-02-2017, 21:08   #6
JaCKubi
ford::beginner

Model: S-Max Mk2
Silnik: 1.5 Ecoboost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: 1.5 Ecoboost. Wasze wrażenia z jazdy

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja kupiłem benzynę i żałuję. Trzeba było brać diesla. Na krótkich odcinkach 2.0EB pali 17 litrów na 100 km. 1.5 wychodzi lepiej, ale obawiam się, że do S-maxa będzie za mało. Najlepiej się przejedź i sprawdź. Mondeo będzie chyba dostępne, więc jak tu będzie za mało mocy dla Ciebie, to wniosek będzie prosty.
No mi 2.0 w mondeo pali przy takiej krótkiej jeździe pali w okolicach 7.5 l
Jestem na wtorek umówiony na jazdę s-maxem 2.0 TDCi 180KM (automat) bo w takiej wersji ma go dealer i grand C-maxem z 1.5 ecoboostem i zobaczymy co mi z tych jazd wyjdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał GregorMUN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1.5 będzie pewnie podobny jak 1.6. Nie ma tragedii z 1.6 nawet w S-max. Zapakowany po sufit i 5 osób na pokładzie, do Chorwacji spalanie ok 8litrow. Po Autobahn 3 x w tygodniu 150km, spalanie 8.6 przy prędkościach pod 180.
Dzięki. Zobaczymy co wyjdzie mi z jazd we wtorek.
JaCKubi jest offline   Odpowiedź z Cytatem