Cytat:
|
...Po przemyśleniu sprawy pozostaje jechać na myjnię i odkładać kluczyk kilka metrów od auta poza jego zasięgiem. To i tak przy tak drogim aucie nie wydaje mi się rozsądnym rozwiązaniem. I uważam, że jest to wada wieku dziecięcego.
|
S-Max używany jest przez żonę, ale w lato w ramach zajęć na świeżym powietrzu często go myje. Zawsze, powtarzam zawsze....kluczyk w aucie.
Szkołę życia dostałem w tym temacie myjąc mój poprzedni samochód na ręcznej myjni mianowicie VW CC. Tam oprócz szaleństwa z zamkami jest jeszcze doszczelnianie/rozszczelnianie szyb. Skończyło się tym, że po pierwszym razie miałem nie tylko na zewnątrz samochód mokry. Wielokrotnie zdarzyło mi się wrzucić plecak do bagażnika z kluczykiem...nie ma opcji, że się zamknie...nawet ten zamykany mechanicznie.
Co do otwierania samochodu poprzez dotyk klamki w s-maxie mamy te problemy również, w CC zauważyłem, że tylko w okolicach 0 st. ale też nie zawsze. Obecnie jeżdżę audi a4 b9...problem nie występuje 10/10 zawsze jak chce zamyka się i otwiera
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
P.S.
Z tą myjnią zatem nie zgadzam się aby zaliczyć otwieranie/zamykanie do wad, gdyż tworzymy poprzez strumień wody obwód zamknięty co skutkuje impulsem dla rygla zamka.