Temat: [Focus 2011-2014] Zapchany DPF 1.6TDCI
View Single Post
Stary 14-02-2017, 20:36   #26
maciej_b
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Focus kombi | Transit DCiV L3H2 | Transit Custom DCiV L2H1
Silnik: 1.6 TDCi Econetic 105KM | 2.0 EcoBlue 130KM | 2.0 EcoBlue 136KM
Rocznik: 2013 | 2019 | 2024
Domyślnie Odp: Zapchany DPF

Cytat:
Napisał Szymon_Zy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie graty mają działać i nie zawracać mi d.... rzeczami nieistotnymi. A kiedy się wypala to jego sprawa - ja mam wsiąść i jechać, a nie stać pod domem i czekać aż się wypali.
święte słowa. Auto jest dla nas, a nie my dla niego.
Wokół filtrów dpf powstała magiczna otoczka. Wiadomo, że spowodowane to jest wysokimi kosztami napraw (swoją drogą kolejna prawda
Cytat:
Napisał Szymon_Zy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak się zapcha mam zregenerować lub naprawić. Nie wyciąć - bo to kolejny dowód na to, że na diesla mnie nie stać
), napraw, których nie lubimy lub nie lubimy wydawać dużych pieniędzy na naprawy. Nawet można powiedzieć, że naszym narodowym sportem jest wykonanie czegoś jak najniższym kosztem.
Wracając do "obsługi auta", ja też uważam, że obsługa auta ma się opierać na filtrach, oleju, płynach ustrojowych i oczywiście technice jazdy. Dpf jest kolejnym wynalazkiem, o którym mamy wiedzieć, że jest w aucie jednak jego obecność nie może nam wiązać rąk. Swoisty wyścig szczurów (ekologów) spowodował, że zaczęto stosować tego typu filtry, jednak musimy mieć możliwość używania takiej technologi, która pozwoli nam korzystać z samochodu, a nie zastanawiać się kiedy będzie wypalał filtr...