Temat: [Focus 2011-2014] Terkotanie, stukanie w Ecobost 1.6 150km
View Single Post
Stary 15-02-2017, 18:31   #9
elliotek
ford::average

Model: FOCUS MK3 TITANIUM X
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Terkotanie, stukanie w Ecobost 1.6 150km

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy terkotanie (częstotliwość) wzrasta wraz z obrotami?
Nie wzrasta na szczęście.

Cytat:
Napisał cytus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy to efekt tego że tak blisko silnika trzymałeś telefon - stąd takie wrażenie. Nagrałem dzisiaj dźwięk mojego. Ten sam silnik, przebieg 115tys. i brzmi nieco podobnie. Rok temu też tak brzmiał i nic się nie działo... Chyba, że ja tego nie widzę/ nie słyszę [emoji14]

Tak telefon był blisko, bardzo blisko a też ma bardzo dobry mikrofon i dźwięk jest dosadny. W rzeczywistości jest dużo ciszej tu film:

DŹWIĘK MK3

Zapomniałem umieścić linki z nagraniami... sory
http://wyslijto.pl/plik/om15ptd04x - przy otwartej masce
http://wyslijto.pl/plik/bkr7seqlag - przy zamkniętej masce

Dajcie znać co sądzicie... w ASO nikomu chyba nie wydawało się to dziwne, niepokojące przy okazji innych tematów (chociaż nie zgłaszałem nic odnośnie pracy silnika)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Bardzo podobnie jak u mnie.

z zamkniętą klapą

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ładnie ten motor to on nie pracuje, nie podoba się
Nie pracuje źle, tu masz dźwięk normalny z zamkniętą klapą: Zamknięta klapa

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ehh jeśli trzeba to nakręcę i dźwięk swojego (1.6EB 182KM) i podrzucę youtubeowego linka jeśli trzeba. Tym bardziej że jutro i tak muszę płyn spryskiwaczy dolać przez weekendowym wyjazdem do północnej (wyludnionej i przemile dzikiej) Szkocji
Jak możesz było by super!!

Byłem dziś w PZ Service w Mikołowie, niezależny serwis forda. Powiedzieli, że nic niepokojącego, że prawdopodobnie pompa ciśnienia za jakiś czas może być do wymiany. Ale nie ma się czym stresować na dzień dzisiejszy, bo może i 40tyś km tak będzie można zrobić i nic się nie stanie.
elliotek jest offline   Odpowiedź z Cytatem