Cytat:
|
dane do wkręcenia
śruba wstępnie 5Nm +- 1
końcowo 10Nm +- 1
nakrętka wstępnie 4Nm +- 0,4
końcowo 65 stopni +- 5stopni
Potrzeba min 2 klucze dynanometryk do 20 - 25 Nm i klucz z podziałką w stopniach lub nasadka, mozna kupic klucz dyna z podziałką- nie przesadz bo szpilke urwiesz
|
hehe, dzięki Kolego szanowny za odpowiedź - teraz przez przypadek, w końcu odnalazłem ten temat i zobaczyłem, że moje pytanie nie pozostało bez odpowiedzi. Zima nadeszła i nie odpuszcza, a ja w marcu będę chciał w końcu ogarnąć poruszony wyżej temat.
Co prawda okazało się, że pod każdym wtryskiem i szpilkami mam suchutko jak pieprz, ale rozjasnij mi proszę: pisząc śruba wstępnie 5Nm miałeś na myśli szpilki wtrysków, tak? Rozumiem, że do ogarnięcia tematu egr, dolot, odma, wystarczy klucz jak podałeś, czyli do 25Nm? Chce zainwestować w jakiś solidny, którym pewnie obskocze ww. i inne tematy okołosilnikowe, bez podejmowania się na razie jakiś trudniejszych napraw/wymian typu rozrząd, sprzęgło, skrzynia, itd. Czy do takich celów wystarczy ok 10-50Nm?
Ale wracając do tematu, w tej chwili pozostaje mi kwestia skręcenia na nowo: 1. Przewodów paliwowych, 2. Pokrywy zaworów ("odma"/ separator oleju), 3. Kolektora ssącego. Moglibyście podać mi z jakimi momentami powinienem ww skręcić? Nie chciałbym robić wszystkiego na wyczucie, bo do tematu dolotu, itp pewnie człowiek jeszcze nie raz będzie wracać.
ps. Byłbym wdzięczny za jakieś schematyczne rysunki z etisa, do którego niestety nie mam dostępu.
Pozdrawiam