Temat: [S-MAX 2015- ] Wady wieku dziecięcego
View Single Post
Stary 17-02-2017, 18:23   #520
citrovit
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: S-Max STLine/EcoSport/Mustang GT
Silnik: 2,0 TDCI /1,0 EB/5.0 V8
Rocznik: 2019/2018/2022
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego

[QUOTE=Robert9011;2750951]witam
nie wiem czy już było ale uważam że światła długie w opcji LED są tragiczne, na zwykłych żarówkach w nocy widać duuużo lepiej.
minus dodatni taki, że już coraz mniej okazji do jeżdżenia na długich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to samo "adaptacyjne" długie - ale jak to z elektroniką bywa, że człowiek zrobiłby to lepiej.

Kolego Robercie jak możesz porównywać jakość światła halegenowych żarówek do świateł LED.Światła adaptacyjne LED to coś najwspanialszego wtym modelu.Przejechałem już ponad 130 tyś z czego połowa w nocy i nigdy nie zamieniłbym na inne światła nawet na xenony.Automatyka tych świateł działa bezbłędnie.Troszkę są problemy z ciężarówkami,bo z daleka najpierw widać górne obrysówki a potem swiatła główne,a zmiana moich najczęściej występuje jak kamera zobaczy właśnie te główne światła.Ale Ledy i tak w/g mnie świecą bardziej płasko niż inne światła (nie dają tak ogromnej łuny)co powoduje,że bariery między pasami ruchu niwelują po części oślepianie przeciwnika.No i jeszcze jedna przewaga tych świateł wkońcu nie trzeba co pare sekund - minut przełączać na mijania i odwrotnie.Ufff tego mi trzeba było.
A jeżeli chcesz po staremu proszę przełącz na światła ręcznie sterowane i już wystarczy tylko o 1 ząbek wlewo przekręcić pokrętłem.Jak zrobisz tyle km co ja to docenisz LEDY i automatykę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
citrovit jest offline   Odpowiedź z Cytatem