Ja bym jednak nie kombinował z 5W40, przynajmniej dla świętego spokoju. Kupił bym na Twoim miejscu porządny olej 5W30. Sam walczyłem z tematem 5W40 do mojego Fordzika i ze 200 postów napierdziałem na forum ze swoimi rozterkami, a przecież tam żadnych wąskich kanalików być nie powinno bo mój silnik już starej daty to jednak zostałem przy 5W30.
Mam takie doświadczenie z przeszłości. Chcąc popałować trochę na torze swój motocykl wpadłem na mądry
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pomysł, że zamiast 10W40 zalecanego przez producenta zalałem 10W50 bo przecież wyższa lepkość to przy kręceniu silnika do 14 tys obr będzie lepiej i co wyszło, ano to, że rozrząd w silniku motocykla zaczynał pracować dopiero idealnie jak temperatura oleju dochodziła do 100st C, wcześniej szklanki klekotały. Przy lepkości zalecanej przez producenta czyli 10W40 już od temperatury 60 stopni rozrząd pracował cichutko. 60 st C jest to temperatura silnika od której można moim motocyklem zapiąć pierwszy bieg i już na tym 1 biegu zobaczyć 100km/h na liczniku w 3 sekundy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Takie czary z tą temperaturą i do tego zapisane w instrukcji obsługi, wiec producent wiedział jaki olej dobrać. Temperatury silnika motocyklowego ponad 100 st to w pewnym sensie normal
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę też, prawie jestem pewien, że przy dzisiejszych olejach klasyfikacja lepkościowa SAE już trochę historyczna się robi i takie nowoczesne oleje 5W30 są bezpieczne dla silników nawet kręconych bezdusznie na autostradach. Taka refleksja po zanurzeniu się głębszym w olejowe tematy.