Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 19-02-2017, 20:18   #1561
ptaqx
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: benzyna 1,8
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Cytat:
Napisał kirhoff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Viaken 1170 z zaleceń producenta ma chodzić na com 1-3 i speed 2000000 którą ustawia się w elmconfig. A jak masz ustawiony czas opóźnienia bo powinien być 1 Spróbuj to ustawić tak jak należy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nic z tego, wszystko pozmieniane jak wyzej i dalej to samo.

Bump:
Cytat:
Napisał Mruczus007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Katalog, w którym masz rozpakowane wszystkie pliki z archiwum wrzuć na dysk inny niż systemowy (np. D:,) bo czasami są problemy z prawami dostępu wynikającymi z NTFS-u. No i nie zagnieżdżaj tego katalogu głębiej - niech będzie bezpośrednio na D: (D:\stn1170-4.2.4\StnFirmwareUpdater.exe).

Upgrade wykonałem na Win10 64bit ze sterownikami FTDI v2.12.24.0 (plik archiwum: CDM v2.12.24 WHQL Certified.zip ze strony producenta).
Kabelek podpięty jest u mnie na COM13 i na tym porcie działa w ELMConfig i FORScan.
Ustawienie prędkości w aplikacji do flashu: 38400.
Ustawienia COM-a w menedżerze urządzeń: 9600, 8, N, 1.
Ustawienia VIAKENA-a w ELMConfig i FORScan: 2000000.

Po upgrade sprawdziłem działanie w ELMConfig i FORScan - odczytuje wszystkie moduły i kasuje błędy. Na razie nie sczytywałem konfiguracji, bo nie miałem takiej potrzeby.
Sprawdziłem również komunikację na androidzie: FORScan Lite działa.
Również nic, tez mam win10 64
ptaqx jest offline   Odpowiedź z Cytatem