View Single Post
Stary 22-02-2017, 13:13   #31
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Ucieka (częściowo) płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego

Wiem.. właśnie z tym nic nie poradzeniem jest najgorzej.
Sam pracowałem jako sprzedawca (jakieś 12 lat temu?) przez 2 lata, w jednej z sieciówek które to są dla idiotów. Uwierz mi, jak przychodził klient i nawet podawał przepisy i dokładne ustawy które go chronią, to stado "kierowników" wręcz wyśmiewało takiego "klienta". Póki nie zaczniesz wszystkiego po kryjomu nagrywać, to nic nie wygrasz. Ile razy mieliśmy awantury że klienci musieli być uspokajani przez ochronę. I co poradzisz? Kiedy zazwyczaj leciało po kieszeni kierownika regionu, szefa oddziału i kierownikom działów/zmiany. O pracownikach nie wspominając.

Nie chcę się rozwodzić nad tym tematem. Nie raz człowiek zaciskał zęby i tłumaczył sobie, że nie robi nic złego. Ile razy wracało się do domu, poddenerwowany na tyle, że ledwo człowiek psychicznie dawał radę. Bo widział wnerwionych klientów i śmiejących się im w twarz "kierowników" którzy nic sobie nie robili z tego, że klient wydał swoje 2500 zł na nowego laptopa, który "nie działa" a był kupiony 3 dni temu i to prezent dla dzieciaka na urodziny.

Więc wiem - jakie klientowi przysługują prawa. I co mam zrobić? Walczyć? Mi się już odechciało. Tak.. będę tą głupią owcą w stadzie który już dawno stracił ochotę walki.
Wiesz dlaczego? Bo uznałem, że ostatnie 10 lat walki przeciwko wszystkiemu co złe nie przyniosły mi żadnych rezultatów. Życie jest za krótkie na walkę. Walczę o tyle, o ile mi się to opłaca. Z wiatrakami przestałem. Zawsze są kolejne.

P.S. Cały ten wątek tylko mi przypomina, że muszę napisać oficjalne pismo do Nissana aby ich trochę opierdzielić za te ich "inteligentne" światła w Quashqaiu bo nie wiem który mądry dopuścił to na ulice. Ile razy mnie to oślepiło na drodze, to już nie potrafię zliczyć. Chyba częściej niż źle wyregulowane światła.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem