Temat: [S-MAX 2006-2015] Złe wskazania termometru .
View Single Post
Stary 22-02-2017, 21:53   #63
APeZet
ford::average

Model: Stosowny
Silnik: Żwawy
Rocznik: Właściwy
Domyślnie Odp: Złe wskazania termometru .

Odgrzewam kotleta i coby nie zakładać nowego tematu podpinam się pod ten jakże zakurzony. Po dzisiejszej wizycie w serwisie dziwne rzeczy zaczął pokazywać mój termometr zewnętrzny. Zauważyłem prawie pod domem, że wyświetlacz pokazuje temperaturę - 39 stopni C. Było już za późno na powrót do Łodzi. W serwisie mieli mi dziś za pomocą IDS'a przeprowadzić adaptację skrzyni biegów, piszę mieli bo nie zrobili ponieważ okazało się, że za pomocą ich IDS nie mogli połączyć się ze skrzynią. To dziwne bo ostatnio upgrade PCM robili i wzięli za to kasę. Ale do tematu. Po krótkim postoju i próbach dokonania jakiś zmian w ustawieniach ruszyłem i w trakcie jazdy temperatura nagle zaczęła gwałtownie zbliżać się ku 0 stopni C i doszła do -9 po czym zaczęła przeskakiwać to o jeden to o kilka stopni i zatrzymała się na - 25 stopniach C co widać na zdjęciach nr 1 i nr 2.
nr 1
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nr 2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy próbie wprowadzenia jakichkolwiek zmian wskazań temperatury z F na C pojawia się komunikat:

Dodam jeszcze tylko, że po ostatniej wizycie kiedy robili mi upgrade sterownika nie mogłem zmienić daty i ustawić godziny. Może ktoś miał podobny problem. Jutro spróbuję wyjąć bezpiecznik i zobaczymy co będzie. Panowie elektronicy czy wasze interfejsy obsługują auta zza wielkiej wody?

Ostatnio edytowane przez APeZet ; 22-02-2017 o 21:57
APeZet jest offline   Odpowiedź z Cytatem