Temat: [Focus 2004-2008] Po naprawie licznika czy tak ma być ?
View Single Post
Stary 24-02-2017, 13:39   #9
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Problem po naprawie licznika

radek70, o przelutowanie właśnie prosiłem, opisałem usterkę (aktualnie było OK) i zostawiłem wydruk z DTC, aby nie fatygować ich diagnozą. Nic tylko wytargać zegary i do nich zajrzeć.

ministerq, jak dzwonili, że im szybka pękła powiedziałem, że robię przy samochodach, tylko większych i zdaję sobie sprawę że czasami coś pęknie lub się urwie mimo starań i sprawa jest do załatwienia z mojej strony, więc nie rozumiem tej pewności siebie graniczącej z arogancją.

tomi002, co do cyny to zapewne w liczniku jest bezołowiowa, a jak nie robi się z takimi rzeczami to się jej nie ma.

Jeśli chodzi o poświatę to w desce nienaprawianej czerwonej nie ma, a biała jest odbiciem skali na zegarach. U mnie wygląda, że biała jest mocniejsza tak jakby tarcze wskaźników były zbyt daleko od obudowy.

Dzięki za zainteresowanie. Cały temat otwarłem po to, aby upewnić się czy nie przesadzam z tą poświatą. Wg mnie jest irytująca. Otwarłem także ku przestrodze. Jak masz pytać się o cenę to nie pytaj ile będzie kosztowało. Pytaj jaki jest minimalny i maksymalny koszt usługi i od czego to zależny. Świadomość będzie większa, a poczucie, że coś przy płaceniu jest nie tak mniejsze. Inna sprawa, że fachowiec i tak policzy wg własnego uznania.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem