Cytat:
Sorry, ale się mylisz.
Nawet w instrukcji jest że przy hamowaniu awaryjnym pas ma się zablokować.
Po tym hamowaniu (swoją droga plasnąłem w kierownicę solidnie, więc Twoja teoria odpada. hamowanie było mega gwałtowne.
|
Skoro szarpiąc ręką pas się blokuje, to czego więcej oczekujesz?
Swoją drogą... to hamując awaryjnie puszczasz kierownicę? Już kilka lat jeżdżę i wiem, jak reaguje niczego nie świadomy pasażer, a jak reaguje kierowca (przynajmniej ja tak mam): "stajesz" na pedale hamulca, a ręce zapierasz o kierownicę i dopiero uderzenie o przeszkodę odrywa Cię od fotela...
Bump:
Cytat:
|
Może być i taki czujnik, że nie działa. Rano za telefon i umawiam się w serwisie na sprawdzenie co jest. Gdyby na nieszczęsna sygnalizacja pasów działała, to by kontrolka lub brzęczyk od razu informowały o tym jadę bez pasów, mimo pozornego ich zapięcia.
|
Co wg Ciebie znaczy "pozorne" zapięcie pasów? Albo zapinasz, albo nie i tylko niezapięcie będzie sygnalizowane (w moim drugim bolidzie wywaliłem to w chorelę).
A pas jak Ci się zwija? U mnie wymagają wyprania i smarowania silikonem beztłuszczowym Sonax, bo nie zwijają się tak, jakby mogły.
Co do serwisu - niczego nie znajdą. Ew. jeśli poczują możliwość zarobku - zaproponują Ci wymianę dobrego pasa na nowy.