Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 26-02-2017, 15:09   #2264
goodi
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo Vignale
Silnik: 2.0 EB 240KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a czujesz czasami delikatnie zmianę biegów ?? np jak manetką zmieniasz ??

albo jak dajesz ostro i hamujesz i on szybko zrzuca ??
Przy manetkach nie szarpie. Przy hamowaniu zrzuca ładnie na D, w trybie S zauważalnie hamuje silnikiem. Przy hamowaniu silnikiem, po przejściu na D trzyma wysokie obroty i dopiero zmiana manetkami biegu wyrównuje go i automat znowu zaczyna pracować w systemie "emeryckim", czyli standardowym dla D.

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A skąd Ty wiesz, który bieg masz? Patrzysz na obrotomierz, czy na słuch? Mnie brakuje trochę, żeby numer biegu się wyświetlał w trybie automatycznym.
Jeżdżę na słuch według obrotów silnika. W D wyświetla bieg, chociaż na krótko.

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to jest przeskok przez 40 i wydaję mi się że jest to 2 na 3
Poobserwuję to. Akurat mam na ten tydzień zaplanowane trochę jazd, więc będzie okazja.

Chociaż pierwsze wyzwanie na najbliższy tydzień to przegląd roczny. Opłacony przy zakupie, więc teoretycznie teraz bez opłat, a tego serwisy poza salonami Ford Store nie chcą honorować. Zobaczymy, co powie Lublin w tej kwestii.

Ostatnio edytowane przez goodi ; 26-02-2017 o 15:12
goodi jest offline   Odpowiedź z Cytatem