Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 26-02-2017, 15:23   #2138
Robciuu
ford::amateur

Imię: Robert
Model: c-max
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

Witam Panowie, potrzebuję fachowej pomocy. Przepraszam jeśli piszę ten post w niewłaściwym temacie (to mój pierwszy post), ale do rzeczy.
Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem Cmaxa z 2011 r, do którego postanowiłem dorzucić tempomat (posiada tylko sterowanie dźwiekim -multifunkcję). Poczytałem wątki na tym forum i stwierdziłem, że powinno się udać. Zakupiłem odpowiednią kierownicę (a nawet dwie- jedna tylko z tempomatem, a drugą z dustronnymi przyciskami -tempomat i multifunkcja), odpowiedni kabelek Viakena i do pracy.
Przełożenie kierownicy poszło sprawnie wszystko pasowało ok, ale niestety okazało sie, że elmconfig w żaden sposób nie łaczy się z moim autkiem (forscan działa). Trudno, podjechałem do mechanika na podłączenie do ids-a. Tam próbowali aktywować, ale tempomat nie działa (niby aktywowany), natomiast jest błąd B112B mechaniczny modułu kierownicy i jaką bym kierownicę nie założył (nawet fabryczną ) to ten błąd cały czas jest (forscanem resetowny). I doopa blada. A moje pytanie co to za dziad , czego szukać?
Przepraszam za ten długi tekst , ale chciałem sprawę wyjaśnić.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Robciuu jest offline   Odpowiedź z Cytatem