View Single Post
Stary 27-02-2017, 07:06   #5
Zielony34
ford::beginner

Model: Daewoo Leganza
Silnik: 2000
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Spalanie LPG w MK3 2.0 145 i 2.5 V6 170KM

Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym brał 2,5 i zamontował skrzynie 6 biegową od 1,8 sci 6 biegową mmt6 , co da ci duże spadki spalania na trasach a nie ucierpi przyspieszenie.
i są to dodatkowe, zbędne koszta, kombinacje, zmiany sprzęgła i dwumasy, bo są inne, niż w 2.5 i zakładając, że kupię dobrą skrzynię, a nie taką, która mi się rozsypie po pół roku, to okaże się, że wywaliłem tyle, że lepiej było dołożyć do MK4.... Dziękuję za takie "porady"

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W jednym od 80 tys ma gazie luz zmniejszył się na wydechowych o 0.03mm, sam ustawiłem w nim gaz. W drugim o 0.1 przez 70 tys ale tam się świecie co jakiś czas check.
Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w 2.0 na lpg co 15 tys sprawdzenie , regulacja co 50-70 tyś czasem naprawa głowicy.
chcecie mi powiedzieć, że w silnikach 2.0 nie ma hydraulicznej regulacji luzów...? Przecież ja to mam w Leganzie z 99r... Przebieg prawie 270 tysięcy, olej 5W40 i zaworów nie słychać w ogóle. Te głowice w 2.0 to co z nimi jest nie tak, że trzeba je remontować, z papieru są? Przeraża mnie to, co piszecie szczerze mówiąc...

To już chyba lepiej wziąć faktycznie 2.5 V6 i pogodzić się z ciut wyższym spalaniem, ale mieć święty spokój.... Oczywiście na oględziny jechać z testerem UPG, bo to chyba najdroższe, co może mi paść po zakupie?
Zielony34 jest offline   Odpowiedź z Cytatem