Cytat:
C5 wspaniałe auto do czasu kiedy ktoś z Twojego otoczenia kupi to auto i straci nerwy na jego naprawianiu. Ze 4 lata temu manager z mojej byłej firmy przeszedł z Octavii na wypasie na C5 i to auto spędziło więcej czasu na lawecie i w warsztatach niż wszystkie skody w firmie razem wzięte przez ostatnie 10 lat. Zawieszenie owszem jest super, ale od cytryny ja trzymam się z daleka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. znam kilku wiernych fanów modelu, kochają je i naprawiają..
zwiększony prześwit po wypuszczeniu podwozia jest imponujący ale prędkość na "wyprostowanych nogach" jest ograniczona do chyba 5km/h...
|
Mam C5 I gen z 2003 roku z 3.0 v6 (żona wozi dzieci do przedszkola
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i podniesienie zawiasu działa w nim tak że jest pozycja standardowo podniesiona i tam prędkość jest ograniczona do 40km/h (wyżej auto automatycznie się opuszcza), dodatkowo można podnieść auto w tryb serwisowy czy jak się on nazywa jeszcze ekstra jakieś 2 cm ale wtedy jazda do 10km/h - podobnie z obniżeniem auta - można zrobić glebę całkiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale też do 10km/h ograniczenie.
Dodatkowo powyżej 100 albo 110km/h auto obniża się jakoś ok 1,5 cm z przodu i 1cm z tyłu (nie pamiętam dokładnie) co ma polepszyć aerodynamikę.
Generalnie siadając do C5 czuję się jakbym kierował okrętem trochę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.