Cytat:
|
Skoro wiesz lepiej to po co pytasz. Znasz się, kupuj i koniec.
|
no tak, uraziłem dumę, wiec od razu "po co pytam, skoro wiem lepiej" [; Śmieszne...
Cytat:
|
Zrozum tylko że na gazie skoro się luz zmniejsza to jakim cudem zaczna ci klepac zawory?
|
w jednym się zmniejsza, w innym zwiększa, nie ma reguły.
Cytat:
|
Co do postępu hmmm, to jednak te Japończyki zacofane są że nadal stosują regulacje ręczna np w nowej hondzie.
|
no i dla mnie to jest zacofanie, poza tym, nie kupuje Hondy, bo nie mam ochoty wozić za sobą cysterny z olejem... No chyba, że kupię 2.0 w którym magicznie luzy się same kasują, albo trzeba wyłożyć 700zł na regulację, zdecyduj się wreszcie, bo póki co, to sam sobie zaprzeczasz...
Cytat:
|
Także powodzenia, będę śledził twoje tematy jak kupisz auto, bo z takim podejściem zapewne będzie ich dużo :-)
|
jakoś ze swoim obecnym nie mam ich dużo... Ale tak, nie zgadzam się z twoim zdaniem i nie biorę jedynego, słusznego silnika według ciebie, więc na pewno kupię szrota... xD Zrób mi przysługę i jesli nie masz nic mondrego więcej do dodanie, to się tu nie udzielaj i nie zaśmiecaj.
Cytat:
|
A co do spalanie to jest taka opcja szukaj, kupujesz auto które ma 15 lat więc i na forum był nie jeden temat a raczej spalanie się nie zmieniło
|
zmieniło, bo sporo tematów jest o MK2 i spalanie lubi się zmienić wraz z przebiegiem, to tak na przyszłość, żebyś zaskoczony nie był, bo widzę, że o pewnych rzeczach nie masz pojęcia. Tak więc Panu już podziękujemy za porady...
Bump:
Cytat:
|
Kolejna Twoja prawda objawiona
|
Co możesz mi napisać o swojej Vce? Czy sporo trzeba dbać o ten silnik? Oprócz UPG na oględzinach na coś jeszcze zwracać uwagę?