View Single Post
Stary 01-03-2017, 17:48   #13
SeboZakret
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Ford Galaxy
Silnik: 2,0
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Stag4 z dotryskiem paliwa czy lovato też z dotryskiem?

To zależy chyba od preferencji. W jednym mam w zderzaku w drugim pod klapką. Pod klapką jesthyba wygodniej bo nie widać na co jeździsz i nie chodzi o wstyd a raczej o to że wiele parkingów w centrach handlowych zabrania wjeżdżaniu z instalacją często jest to nieusadnione bo parking otwarty na dachu centrum handlowego przewiewny polotwarty. Inny aspekt wlewu na zewnątrz to obecną pogoda - zawsze jest ten korek plastikowy żeby się złącze nie budziło lub co gorsze przy podpięcie przewodu nie wyłączyć sytuacji do środka no ale jest ten korek, który trzeba odkręcić. A on zawsze jest usyfiony wodą, błotem, solą, itd. I albo się trzeba lekko uświnić albo za przeproszeniem pierdzielić z tymi rękawiczkami jednorazowymi na co lepszych stacjach. Są też głosy że ten pod klapka jest niewygodny bo trzeba mieć tą przedłużkę i za każdym razem przykrecać.

Twój bolid twój wybór.

Dla mnie z perspektywy użytkowania lepszy jest pod klapka wlewu bo:
-końcówkę przykrec ana mam w schowku w aucie więc jest czysta a pod samą klapka jest też częściej niż przy korku plastikowym na dole zderzaka
-dodatkowo się płaci zazwyczaj za taki wlew ale jednorazowo i to zazwyczaj nie przekracza 100-150 zł więc warto
- nie brudze rąk ani dlugiej kurtki czy płaszczu schulajac się do korka na dole
-nikt nie wie na jakim paliwie jeżdżę
-minus o przykrecaniu końcówki do mnie nie przemawia bo trwa to jakieś 5s albo i mniej

Ostatnio edytowane przez SeboZakret ; 01-03-2017 o 17:51
SeboZakret jest offline   Odpowiedź z Cytatem