Cytat:
|
Ja jakoś specjalnie nie muszę dbać.Olej i filtr oleju wymieniam co 20tys .Płyny chłodniczy i hamulcowy co dwa lata.Filtr powietrza i p.pyłkowy co roku w czerwcu.
Świece,przewody WN wymieniłem w trakcie zakładania LPG.Wszystko motorcraft.
Tanie nie było.
Okazało się,że jeszcze cewka jest do wymiany,kupiłem NGK. Padła po pięciu kilometrach.
Kupiłem motorcrafta i jeżdżę do tej pory na tym zestawie (65 tys).
Nie wiem jak w innych autach ale ja od wymiany do wymiany dolewam około 1-1,5 litra oleju.Tak było od początku i przez 9 lat oraz 100tys przejechane nic się nie zmieniło.
O spalaniu nic nie napiszę bo zaraz zlecą się fachowcy ze stwierdzeniem,że skopane mam auto skoro tak dużo pali.
Z instalacją LPG nic nie robię i nie robiłem oprócz standardowych przeglądów.
|
Myślę, że te dolewki biorą się własnie z wymiany oleju co 20000km, gdybyś zmieniał co 10, prawdopodobnie byś nie dolewał. Inna kwestia, że filtr oleju też ma swoje granice filtracyjne i czy nadal jest skuteczny po przejechaniu 20000km, to już zostawiam twojej ocenie.
Dzięki za opinie, właśnie o takie mi chodziło.
Bump:
Cytat:
|
W 2015 r. za jednym wyjazdem zrobiłem tyle km ze w 2.0 trzeba by w trakcie sprawdzać luzy zaworowe
|
luzy zaworowe kasują się same, na LPG. LPG to zamiennik hydrauliki w Fordach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A póxniej i tak trzeba wydać 700zł na regulację luzów zaworowych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.