Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 03-03-2017, 18:32   #3584
kubiba
ford::average

Imię: Bartłomiej
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 1.5 EB 160 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Rothmans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem tą przypadłość, kolega @kruger miał/ problem likwiduje wymiana przednich uszczelek w drzwiach, sprawdźcie wcześniej czy drgania, buczenie ustaje po wypchnięciu, dociśnięciu szyby łokciem na zewnątrz. Nam pomogła wymiana uszczelek. ASO AutoNobile w/wa zna dobrze temat. Zwróćcie uwagę, że małe okienko mozna wyjąc na zewnątrz wraz z uszczelką jedną ręką bez żadnego wysiłku, schodzi bardzo łatwo. Oczywiście przy otwartych drzwiach.
Uszczelki wymieniają na gwarancji bez zadnych problemów.
AutoNobile mnie spławiało ciągle. Zgłosiłem się do nich ws. piszczenia lewej wycieraczki i wymiany lub regulacji podszybia to tak wyregulowali, że napakowali smaru i po jakimś czasie dalej piszczało (inne ASO bez wachania wymieniło mi podszybie), a jak zwróciłem im uwagę ws. szumów przy oknie kierowcy to stwierdzili, że "mistrz" warsztatu nic nie słyszy.

AutoPlaza podeszła do tego naprawdę profesjonalnie. Pan z ASO zakleił mi uszczelki taśmą, jeździliśmy na obwodnicy i odklejalismy paski taśmy. Wyszło na to, że szelesty pochodzą z okolic tego mniejszego okienka przy kierowcy. Wymienili mi najpierw dolną uszczelkę z chromem (trochę*pomogło, ale nie do końca) i potem podobno podociskali uszczelki, mocowania okna i coś przy tej małej szybce i jak narazie jest ok.
kubiba jest offline   Odpowiedź z Cytatem