Cytat:
|
Miałem tą przypadłość, kolega @kruger miał/ problem likwiduje wymiana przednich uszczelek w drzwiach, sprawdźcie wcześniej czy drgania, buczenie ustaje po wypchnięciu, dociśnięciu szyby łokciem na zewnątrz. Nam pomogła wymiana uszczelek. ASO AutoNobile w/wa zna dobrze temat. Zwróćcie uwagę, że małe okienko mozna wyjąc na zewnątrz wraz z uszczelką jedną ręką bez żadnego wysiłku, schodzi bardzo łatwo. Oczywiście przy otwartych drzwiach.
Uszczelki wymieniają na gwarancji bez zadnych problemów.
|
AutoNobile mnie spławiało ciągle. Zgłosiłem się do nich ws. piszczenia lewej wycieraczki i wymiany lub regulacji podszybia to tak wyregulowali, że napakowali smaru i po jakimś czasie dalej piszczało (inne ASO bez wachania wymieniło mi podszybie), a jak zwróciłem im uwagę ws. szumów przy oknie kierowcy to stwierdzili, że "mistrz" warsztatu nic nie słyszy.
AutoPlaza podeszła do tego naprawdę profesjonalnie. Pan z ASO zakleił mi uszczelki taśmą, jeździliśmy na obwodnicy i odklejalismy paski taśmy. Wyszło na to, że szelesty pochodzą z okolic tego mniejszego okienka przy kierowcy. Wymienili mi najpierw dolną uszczelkę z chromem (trochę*pomogło, ale nie do końca) i potem podobno podociskali uszczelki, mocowania okna i coś przy tej małej szybce i jak narazie jest ok.