Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 04-03-2017, 20:52   #3591
marioromario
ford::beginner

Imię: marek
Model: Mondeo Vignale Magnetic Grey
Silnik: 2.0 BiTDci
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko, że nawet przy wykupie takiego ubezpieczenia przy następnym roku i tak wyjdzie, że naprawiałeś szkodę z AC i jeśli zmieniasz ubezpieczyciela to masz zwyżkę ubezpieczenia AC. Dopytaj dokładnie u ubezpieczyciela ale tak to niestety wygląda w praktyce.
tu jest coś o tym
https://www.mfind.pl/akademia/abc-za...-znizki-na-ac/
Co do uszczelek w drzwiach to mi najpierw wymienili te chromowane z tyłu, nie pomogło, pojechałem znów do AutoNobile i bez problemu wymienili chromowane z przodu. Nie wiem czemu teraz robią problemy. Ze mną nawet na jazdy próbne nie pojechali tylko wymienili po sugestii, że to one powodują hałas.
Przeczytam ten artykuł i zrozumiałem, że nie jest problemem samo ubezpieczenie, a rzetelność firmy ubezpieczeniowej, która niedokładnie klasyfikuje szkodę albo umieszcza w umowie "drobnym drukiem" rzeczy pisane.
Tak to już jest, że za taniej/mniej nie zawsze dostaniesz tyle samo.
Ja przez osiem lat korzystam z ubezpieczenia ford'skiego czyli takiego jakie jest dostępne w salonie i nie mogę złego słowa powiedzieć. Nie wiem czy składka jest najniższa, ale załatwiali sprawy stłuczek, szyb i awarii również poza granicami Polski bez żadnych problemów.

Ostatnio edytowane przez marioromario ; 05-03-2017 o 08:34
marioromario jest offline   Odpowiedź z Cytatem