Cytat:
Witam wszystkich,
Mam maly problem, zamontowalem czujniki parkowania (nie oryginalne) w mondeo mk4 kombi poliftowy i podlaczylem się do kabli które wychodzą od modułu przyczepki, czujniki działają i wydaje się wszystko ok ,lecz po włączeniu kierunkowskazów zaczynają się problemy bo wyskakują mi błędy o przepaleniu żarówek w przyczepce ( której nie mam) i same kierunki chodzą szybciej tak jak po przepaleniu żarówki.
I pytanie z mojej strony , czy można to jakoś ominąć żeby nie wyskakiwaly błędy , lub gdzie znajdę w bagażniku wiazke kabli które są podłączone do świateł wstecznych lub czy jest jakieś inne miejsce gdzie można się podłączyć do instalacji ??
|
Wiązka od wstecznego światła jest na lewym tylnym słupku(idzie w dół od klapy tylnej)Musisz zdemontować plastiki aby się do niej dobrać.Zobacz na klapie przy lampie(oprawce żarówek) jaki kolor kabla wychodzi od wstecznych i go musisz namierzyć w wiązce i wystarczy się wpiąć i podpiąć póżniej mase do nadwozia i czujniki będą działać bez żadnych błędów na desce.Wiem bo sam tak montowałem jakieś 10 miesięcy temu