View Single Post
Stary 05-03-2017, 15:59   #614
MarcinB.
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo mk4 kombi Titanium
Silnik: 2.0 TDCI 140 km/163km :-)
Rocznik: 10.2011
Domyślnie Odp: Czujniki parkowania (cofania) - jakie wybrać?

Cytat:
Napisał rafiipl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich,
Mam maly problem, zamontowalem czujniki parkowania (nie oryginalne) w mondeo mk4 kombi poliftowy i podlaczylem się do kabli które wychodzą od modułu przyczepki, czujniki działają i wydaje się wszystko ok ,lecz po włączeniu kierunkowskazów zaczynają się problemy bo wyskakują mi błędy o przepaleniu żarówek w przyczepce ( której nie mam) i same kierunki chodzą szybciej tak jak po przepaleniu żarówki.

I pytanie z mojej strony , czy można to jakoś ominąć żeby nie wyskakiwaly błędy , lub gdzie znajdę w bagażniku wiazke kabli które są podłączone do świateł wstecznych lub czy jest jakieś inne miejsce gdzie można się podłączyć do instalacji ??
Wiązka od wstecznego światła jest na lewym tylnym słupku(idzie w dół od klapy tylnej)Musisz zdemontować plastiki aby się do niej dobrać.Zobacz na klapie przy lampie(oprawce żarówek) jaki kolor kabla wychodzi od wstecznych i go musisz namierzyć w wiązce i wystarczy się wpiąć i podpiąć póżniej mase do nadwozia i czujniki będą działać bez żadnych błędów na desce.Wiem bo sam tak montowałem jakieś 10 miesięcy temu
MarcinB. jest offline   Odpowiedź z Cytatem