Odp: Przed i po liftingu -jakie różnice?
Zauważyłem ten temat i taka sugestia - nt róznic powinni wypowiadać się szczególnie osoby które maja auto od nowości. Dlaczego? Wtedy jest pewnośc przeróbek lub ich braku. Przedlift przedliftowi nierówny. Skupiacie się tutaj na pierdołach jak zderzak czy światło przeciwmgielne, a ważniejsze rzeczy są w konstrukcji.. Mam auto z pl salonu które sam kupowałem i pewne rzeczy ukazały mi się dopiero parę msc o kupnie, o czym nie wiedziałem w chwili kupowania (oczywiście nie było i nie jest to dla mnie problemem). Zaznczam że wypowiadam się tylko o wersji kombii z silnikiem 1,6 pb.
Mam końcówke przedliftu, data produkcji to 2 msc przed wprowadzeniem liftu, czyli prawdopodobnie jeden z ostatnich jakie zjechał z taśmy montazowej, a ja w 1,6 mam już Zetec-SE, dwie sondy lambda zamiast jednej, i dużą czarną pokrywę zaworów (a te wszystkie rzeczy wprowadzili do silnika 1,6 dopiero w polifcie). Idąc dalej - płyn wspomagania mam czerwony a nie zielony - inna norma. I jeszcze parę drobiazgów o którychy nie pamiętam. Wynika z tego jasny przekaz - część rzeczy mimo że mam przedlifta mam z polifta, a część mam tak jak miało być czyli przedlift-przedlift. (Co do zewnętrznych rzeczy jak nakładki zderzaka, grill i reflektory to tutaj mam przedlifta też).
|