Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 08-03-2017, 17:21   #2363
taajniak
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie twierdzę że @heko nie wie co robi,ale moim zdaniem 240 z 2 litrów to jest optymalna moc, a z tego co słyszałem na youtube od forumowiczów z chipem 1,5 to nie chciałbym tych 40 ps więcej i tego momentu i wolałbym żeby silnik nie wydawał taki dźwięków

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Wiesz co, mam wrażenie że o silnikach i ich możliwościach wiesz tyle co ja, czyli niewiele Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), chyba że siedzisz w biurze projektowym jakimś, to mnie wyprowadź z błędu.

Co to znaczy że 240 km z 2 litrów jest optymalne ? Dlaczego tak sądzisz, poza tym że ford sobie akurat 240 km z 2 litrów wycisnął ?

Ja sądzę że silniki są specjalnie osłabiane softem żeby można było wziąć kasę za mocniejsze wersje (po co homologować kilka silników ?) oraz są ustawiane pod prędkości testowe, żeby na teście wyszła ładna emisja i spalanie.

Masz przykład jak się volvo pobawiło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Nie miał im kto powiedzieć, że 240 km to już dość ! :
http://www.leftlane.pl/paz14/2-litro...-od-volvo.html

To czego ja jak miałbym się już obawiać, to nie o to czy sobie silnik poradzi bo tu raczej kłopotu nie ma, tylko czy turbina, sprzęgło i skrzynia biegów da radę.
taajniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem