Cytat:
|
Żeby przeprowadzić remont trzeba mieć naprawdę zaufanych mechaników to po pierwsze często po rozebraniu silnika okazuje się że to szrot i jest to nie opłacalne policz sobie graty do tego robota. Najlepiej wymienić silnik w dzisiejszej dobie już tak się robi z małym przebiegiem motor i hulasz sobie a po remoncie różnie może być możesz władować kasy a olej będzie brał bo tuleje już wyrobione. Jak kupujesz silnik na Allegro to masz tam okres rozruchowy wiec możesz sprawdzić sobie w jakiej kondycji silnik. Ale decyzja należy do ciebie. Ale tak naprawdę dużo tego oleju pije?
|
Ile forumowiczów tyle opinii, bo kupić możesz również umytego trupa Zapłacisz 2000-3000 zł + 500 do 1000 przekładka i po 1000km zacznie brać olej jak nie wcześniej a po remoncie wiesz co masz (jak dobrze zrobione).
Ja jestem zwolennikiem remontu.
Po za tym na forum jest baaaardzo obszeeeerny temat związany z braniem oleju w duratecach 1.8/2.0
Ja sam zrobiłem remont ze średnia wiedzą (wcześniej nigdy tak nie majstrowałem przy autach) i nie żałuję (tfu tfu) 11 000 po remoncie i na bagnecie wzrokowo nie jestem wstanie zobaczyć ubytku oleju a brał mi ok litra na 200 km (słownie: dwieście
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
P.S. jest ryzyko jest zabawa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.