Cytat:
|
Mój ma przejechane 196tys i od wymiany do wymiany nie dolewam ani grama i bardzo dużo jeżdżę miasto trasa olej mam zalany Formuła F 5w 30. Cagemk2 jego ma 156tys może tu w Polsce bo po za granicami miał może ze 300tys i chla olej. Albo był silnik przegrzany albo tak eksploatowany. Jak się kupi szota to później jest zabawa.
|
Przebieg wyglada na autentyczny, zgodny z ksiazka serwisowa, a takze w ASO
potwierdzili (co prawda nie z cala pewnoscia), ale powiedzilei na podstawie swoich wpisow, ze jest to mozliwe.
Co do przebiegu, podobno opgromna role tutaj gra wymiana oleju min co 10 tys. Jesli sie to zaniedba, to zapiekaja sie pierscienie i potem lipa.
W Plonsku k Warszawy jest czlowiek ktory zajmuje sie glownie fordami i remontami tych silnikow. Pawel Wozniacki Auto-Serwis, rozmawialem z czlowiekiem i brzmial nawet konkretnie i sensownie. Powiedzial ze taki remont to do 3500 zlotych. Gwarancja pol roku i powiedzial ze juz nie sie nie bedzie dziac a kontrola po 50k km!Poprosilem mailowo o szczegolowa wycene co bedzie robione, koszta czesci i robocizny. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym zakladem? Cos ktos slyszal o tym mechaniku?
Co do wymiany silnika.. tego sie boje. Lepiej mi wyermontowac moje niz dawac tyle samo kasy lub wiecej za kota w worku. Przynajmniej bede wiedzial co mam.
Bump:
Cytat:
|
Ja jestem zwolennikiem remontu.
Po za tym na forum jest baaaardzo obszeeeerny temat związany z braniem oleju w duratecach 1.8/2.0
|
moge poprosic linka?